Sport

Kovačević: Vujošević se odrekao septembarske plaće

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u septembru nastavlja kvalifikacije za Mundobasket, koji se naredne godine održava u Kini.

Selektor BiH ne želi novac jer neće biti na klupi našeg tima

FOTO: FAKTOR/ARHIV

Bh. košarkaši će 13. septembra gostovati u Finskoj, a tri dana kasnije u Sarajevu će ugostiti nacionalni tim Češke.

Zmajevi bi trebali biti u najjačem sastavu. Dolazak su potvrdili NBA igrači Jusuf Nurkić i Džanan Musa, ali na klupi neće biti selektor Duško Vujošević zbog zdravstvenih problema. Umjesto Vujoševića ekipu će predvoditi njegov pomoćnik Mensur Bajramović.

Postoji mogućnost da Vujošević, ipak, stigne u Sarajevo i provede nekoliko dana na pripreme sa ekipom. Direktor košarkaške reprezentacije BiH Siniša Kovačević kazao je da se selektor Vujošević odrekao plaće za septembar.

- Sada je već jasno da Duško Vujošević neće voditi našu reprezentaciju na narednim mečevima kvalifikacija protiv Finske i Češke zbog zdravstvenih problema. On mi je rekao da ne želi novac, odnosno ratu iz ugovora za septembar jer neće biti na klupi našeg tima. To nije raskidanje ugovora, već jednostavno ne želi da uzima novac kad nije dio ekipe - kazao je Kovačević za Sportsport.ba.

Reprezentacija BiH će se okupiti 30. augusta u Sarajevu.

Izvor:  Faktor/Sportsport.ba

O Nama

„Novi Mozaik“ je nastavak rada udruženja „Mozaik“ iz 1998. godine. Udruženje i dalje nastavlja okupljanje omladine i građana radi edukativnih seminara u pogledu očuvanja bosanskog identiteta, kulture, tradicije, odnosno običaja. Zalaže se za otklanjanje negativnih posljedica ratnih djelovanja (1992-1995.) u psihosocijalnoj sferi pojedinaca, porodica, boraca, invalida, kao i svih građana koji su dali doprinos u odbrani u toku rata.

Kontakt Info

Telefon : +387 61 200 098
 
Email : novimozaik@gmail.com
 

Adresa : Trg nezavisnosti 7, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Facebook