Sport

To može samo on: Ibrahimović genijalno postigao svoj 500. gol i raspametio cijeli stadion

To može samo on: Ibrahimović genijalno postigao svoj 500. gol i raspametio cijeli stadion

Foto: EPA-EFE

Njegov tim već sedam mečeva ne zna za pobjedu, sinoć je ponovo barem pet puta gledao kako vade loptu iz mreže njegovog gola, ali sve je to sporedno naspram njegovog gola za 3:1.

Sve je sporedno kada Zlatan Ibrahimović majstorijom zabavi tribine, zadivi nogometnu javnost i pokaže da je broj godina, a uskoro će proslaviti 37. rođendan, zapravo nebitan. Ove noći postigao je 500. gol u karijeri, a način na koji je to uradio raspametio je gledaoce i njegovog LA Galaxja, ali i protivničkog Toronta.

Toronto je na svom terenu slavio rezultatom 5:3 nad LA Galaxjem, a nakon samo 36. minuta meča bilo je 3:0 za domaćina. Ipak, glavnu ulogu dobio je Ibrahimović koji je u 43. minuti onako kako samo on zna postigao gol i to 500. u svojoj karijeri.

Dos Santos je poslao okomiti centaršut ka kaznenom prostoru, Ibrahimović nadmudrio odbranu koja se nadala ofsajdu pa je potom loptu koja ga je natjerala da, gledajući u nju okrene leđa golu, pospremio u protivničku mrežu. Na iznenađenje, na divljenje, na nevjericu svih navijača. Jer, dok je lopta letjela ka Zlatanu, niko nije očekivao šut. On jeste. I to je bilo dovoljno.

https://www.dailymotion.com/video/x6toiyc

Nakon nove njegove majstorije postalo je nebitno što LA Galaxy već sedam mečeva, računajući i sinoćnji, ne zna za pobjedu i što je u posljednja četiri meča tri puta primio barem pet golova (dva puta po pet i jednom šest). 

Koliko ih je sličnih i boljih među svih 500 koje je postigao za Malme, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, Manchester United, Paris Saint-Germain, LA Galaxy i Švedsku. Koliko ih je koji na sebi nose naljepnicu "divite se, ali ne pokušavajte kod kuće". Od onih neprebrojnih driblinga protiv NAC Brede u jednom napadu završenog pogotkom, preko one "štikle" Italijanima 2004. godine na Euru, preko onih "makazica" Engleskoj u Švedskoj, do ovog gola.

https://youtu.be/4faVkCbNRG8

Za Malme je postigao 18 golova, a kasnije su slijedili golovi za Paris Saint-Germain (156), Inter Milan (66), AC Milan (56), Ajax (48), Manchester United (29), Juventus (26) i Barcelonu (22). U dosadašnja 22 meča za LA Galaxy postigao je 17 golova, dok je u dresu reprezentacije Švedske postigao je 62 pogotka.

Izvor: klix.ba

O Nama

„Novi Mozaik“ je nastavak rada udruženja „Mozaik“ iz 1998. godine. Udruženje i dalje nastavlja okupljanje omladine i građana radi edukativnih seminara u pogledu očuvanja bosanskog identiteta, kulture, tradicije, odnosno običaja. Zalaže se za otklanjanje negativnih posljedica ratnih djelovanja (1992-1995.) u psihosocijalnoj sferi pojedinaca, porodica, boraca, invalida, kao i svih građana koji su dali doprinos u odbrani u toku rata.

Kontakt Info

Telefon : +387 61 200 098
 
Email : novimozaik@gmail.com
 

Adresa : Trg nezavisnosti 7, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Facebook