Sport

UOČI MEČA SA SJEVERNOM IRSKOM! Prosinečki i Džeko: Sve ćemo napraviti da pobijedimo

Robert Prosinečki, selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine i Edin Džeko, kapiten tima govorili su za N1 uoči meča Lige nacija sa Sjevernom Irskom.

Prosinečki i Džeko za N1: Sve ćemo napraviti da pobijedimo

Tim Bosne i Hercegovine nakon dva kola nalazi se na prvom mjestu lige B, grupe 3 Lige nacija sa šest bodova, nakon što su savladali Sjevernu Irsku sa 2:1 u Belfastu i Austriju na Bilinom Polju 1:0.

Da li će promijeniti pristup igri protiv Sjeverne Irske u odnosu na prvi meč – selektor je odgovorio:

“Svaka utakmica je drugačija, ono što je bilo sada je prošlo, dolazi druga. Oni poslije dva poraza imaju zadnje šanse ovdje u Sarajevu da dobiju, da imaju šanse da budu prvi. Teoretski je moguće. Pripremamo se nakon dobrog niza, nismo izgubili, želimo imati niz dobih rezultata. Znamo koliko su nezgodna reprezentacija”, kazao je Prosinečki za N1.

“Superiornost koju su imali tamo – sada mi da imamo. Znamo ih kao fizički odličnu momčad, duge lopte, skaču dobro, znaju igrati. Očekujem dobru utakmicu”, poručio je Prosinečki.

Selektor Sjeverne Irske je kazao da će pokušati zatvoriti Džeku i Pjanića, a Prosinečki je kazao da će BiH ići na pobjedu, i sa devet bodova osigura prvo mjesto.

“Važne su kvalifikacije za EP koje se izvlače. Mi želimo biti prvi u grupi i tako ćemo pristupiti”, poručio je Prosinečki.

Džeko na stav Michaela O’Neilla, odnosno njegovu taktiku kazao:

“Neće me naljutiti. To govori koliko nas cijeni. Ja to gledam kao neku vrstu pohvale. Svi znamo kako je prva utakmica bila teška. Iako smo imali problema, pogotovo u posjedu lopte, ostvarili smo pobjedu koja nam je dala dosta samopouzdanja za Austriju. Očekujem tešku utakmicu, samo se nadam da ćemo igrati bolje i da će podrška navijača biti velika”, kazao je Džeko.

Može li BiH nastaviti niz nepobjedivosti od sedam mečeva, kapiten je za N1 rekao:

“Napraviš dobar niz da raste samopouzdanje. Što se tiče igre, neke stvari moramo popraviti. Najbitnije je da se pobjeđuje, da se ne gubi. Nadam se da će tako biti i sutra”, rekao je Džeko.

O kalkulacijama da BiH u uzvratima protiv S. Irske i Austrije više odgovaraju dva remija, nego pobjeda i poraz – Džeko kaže da se ne treba osvrtati.

“Sa ovom pobjedom sutra možemo možda riješiti sve, iako Austrija ima dvije utakmice da odigra protiv nas i Sjeverne Irske. Moramo napraviti sve da pobijedimo, dalje ćemo vidjeti”, poručio je u razgovoru za N1.

Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske snage će odmjeriti u ponedjeljak na stadionu Grbavica u Sarajevu s početkom u 20:45 sati.

Pogledajte snimak kompletnog razgovora sa Prosinečkim i Džekom.

Izvor: Global CIR/N1/Agencije

O Nama

„Novi Mozaik“ je nastavak rada udruženja „Mozaik“ iz 1998. godine. Udruženje i dalje nastavlja okupljanje omladine i građana radi edukativnih seminara u pogledu očuvanja bosanskog identiteta, kulture, tradicije, odnosno običaja. Zalaže se za otklanjanje negativnih posljedica ratnih djelovanja (1992-1995.) u psihosocijalnoj sferi pojedinaca, porodica, boraca, invalida, kao i svih građana koji su dali doprinos u odbrani u toku rata.

Kontakt Info

Telefon : +387 61 200 098
 
Email : novimozaik@gmail.com
 

Adresa : Trg nezavisnosti 7, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Facebook