Sport

Marinović pred ključni duel: Spremno dočekujemo utakmicu protiv Portugala

Mlada reprezentacija BiH u utorak će protiv Portugala odigrati posljednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a ukoliko upiše pobjedu, naš tim ima pravo da se nada plasmanu u baraž.

Marinović pred ključni duel: Spremno dočekujemo utakmicu protiv Portugala

Vinko Marinović

Selektor bh. tima Vinko Marinović ističe da je ekipa dobro radila u pripremnom periodu.

"U našem Trening centru u Zenici smo imali odlične uslove za rad. Sve što smo planirali smo sproveli u djelo i možemo biti zadovoljni načinom na koji su igrači ispunjavali svoje obaveze. Večeras ćemo ovdje u Funchalu odraditi još jedan trening i spremno dočekujemo sutrašnji meč", kazao je selektor mlade reprezentacije.

Marinović je prokomentarisao i selekciju Portugala za koju je rekao da se radi o odličnoj ekipi.

"Radi se o zaista odličnoj ekipi, sastavljenoj od igrača koji nastupaju u jakim ligama. Prije početka kvalifikacija važili su za apsolutnog favorita u ovoj grupi i zaista imaju vrhunske pojedince. Međutim, pred nama je utakmica koja ima veliki značaj za obje ekipe. Spremali smo se najbolje što smo mogli, a sutra ćemo da vidimo da li je to dovoljno. Ono što je sigurno jeste da svi moramo pružiti i više od maksimuma kako bismo došli do pozitivnog rezultata", smatra Marinović.

Mlade selekcije BiH i Portugala su se do sada samo jednom sastajale i to u ovim kvalifikacijama kada je naša selekcija u Zenici ostvarila pobjedu od 3:1.

Oba tima igraju u sličnoj formi i u posljednjih pet utakmica su ostvarili po 4 pobjede i jedan poraz.

Izabranici Vinka Marinovića su nakon dvije pobjede nad Velsom, slavili u gostima kod Lihtenštajna i na svom terenu protiv Švajcarske, dok su jedini poraz pretrpjeli u svom posljednjem susretu u Rumuniji.

Portugal je na svom terenu bio bolji od Lihtenštajna i u gostima od Švajcarske, nakon čega im je uspješan niz prekinula Rumunija pobjedom od 2:1 u Pacos de Ferreiri. U posljednja dva meča Portugalci su zabilježili gostujuće pobjede protiv Velsa i Lihtenštajna.

Utakmicu Portugal-Bosna i Hercegovina će voditi sudijska četvorka iz Engleske. Glavni sudija je Paul Tierney, a pomagaće mu Harry Lennard i Daniel Robathan. Četvrti sudija je Simon Hooper.

Izvor: klix.ba

O Nama

„Novi Mozaik“ je nastavak rada udruženja „Mozaik“ iz 1998. godine. Udruženje i dalje nastavlja okupljanje omladine i građana radi edukativnih seminara u pogledu očuvanja bosanskog identiteta, kulture, tradicije, odnosno običaja. Zalaže se za otklanjanje negativnih posljedica ratnih djelovanja (1992-1995.) u psihosocijalnoj sferi pojedinaca, porodica, boraca, invalida, kao i svih građana koji su dali doprinos u odbrani u toku rata.

Kontakt Info

Telefon : +387 61 200 098
 
Email : novimozaik@gmail.com
 

Adresa : Trg nezavisnosti 7, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Facebook