Sport

De Rossi: Kada bih mogao vratiti vrijeme, dvije utakmice bih volio opet odigrati

Kapiten Rome Daniele de Rossi u razgovoru za talijanske medije otkrio je koje dvije utakmice iz svoje karijere bi volio opet igrati.

De Rossi: Kada bih mogao vratiti vrijeme, dvije utakmice bih volio opet odigrati

Daniele De Rossi (Foto: AFP)

Ovaj vezni nogometaš kazao je da su to susreti protiv Sampdorije, u kojem je Roma izgubila titulu prvaka, kao i prvi meč polufinala Lige prvaka protiv Liverpoola u kojem su poraženi 5:2. 

"Kada bih mogao vratiti vrijeme, ponovio bih dvije utakmice u svojoj karijeri. Jedna je protiv Sampdorije kada smo izgubili titulu prvaka, a druga je protiv Liverpoola u Ligi prvaka prošle godine na Anfieldu", otkrio je De Rossi.

Nakon toga objasnio je koje bi stvari promijenio u susretu sa Sampdorijom. 

"Što se tiče utakmice protiv Sampdorije, da mogu vratiti vrijeme, znam koju bih stvar promijenio. Čuvao bih Pazzinija tokom čitave utakmice. To je bio meč u kojem bi nam pobjeda donijela naslov prvaka koji smo sasvim zaslužili", smatra De Rossi.

Video:

https://youtu.be/dtXe8nrFdvU

Što se tiče utakmice protiv Liverpoola, kapiten Rome je rekao da rezultat uopšte nije bio realna slika i da nisu zaslužili takav poraz. 

"Drugi meč koji bih još jednom volio odigrati je onaj protiv Liverpoola na Anfieldu u meču polufinala Lige prvaka. Dobro smo počeli taj meč, nismo igrali loše koliko je na kraju rezultat pokazao. Bilo je bolno pogledati semafor u odnosu na to kako smo igrali", smatra De Rossi.

Video:

https://youtu.be/wMXOQqeva2c

Izvor: klix.ba

O Nama

„Novi Mozaik“ je nastavak rada udruženja „Mozaik“ iz 1998. godine. Udruženje i dalje nastavlja okupljanje omladine i građana radi edukativnih seminara u pogledu očuvanja bosanskog identiteta, kulture, tradicije, odnosno običaja. Zalaže se za otklanjanje negativnih posljedica ratnih djelovanja (1992-1995.) u psihosocijalnoj sferi pojedinaca, porodica, boraca, invalida, kao i svih građana koji su dali doprinos u odbrani u toku rata.

Kontakt Info

Telefon : +387 61 200 098
 
Email : novimozaik@gmail.com
 

Adresa : Trg nezavisnosti 7, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Facebook