Sport

Novi Džekin skok na listi najboljih strijelaca u Rominoj historiji, ugrožen Delvecchio

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i Romin napadač Edin Džeko izbio je na deveto mjesto najboljih strijelaca Vučice svih vremena.

Novi Džekin skok na listi najboljih strijelaca u Rominoj historiji, ugrožen Delvecchio

Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)

Naime, Džeko je sinoć protiv Plzena postigao svoj 79. i 80. pogodak za Vučicu te tako prestigao Brazilca Dinu da Costu koji je za 163 nastupa postigao 79 golova.

Našem napadaču je za ovaj učinak bilo potrebno samo 150 utakmica, što je najmanje od svih koji se nalaze među deset najboljih strijelaca svih vremena.

Sljedeći na meti je Marco Delvecchio na osmom mjestu, koji je za 300 odigranih utakmica postigao samo tri gola više, odnosno 83 pogotka.

Ispred Delvecchija su Abel Balbo, Vincenzo Montella, Pedro Manfredini, Rodolfo Volk, Amedeo Amadei, Roberto Pruzzo i nedodirljivi Francesco Totti na prvom mjestu.

Džeko će priliku da izjednači Delvecchijev rezultat ili ga prestigne imati već za četiri dana kada Roma u derbiju bude gostovala Napoliju.

Izvor: klix.ba

O Nama

„Novi Mozaik“ je nastavak rada udruženja „Mozaik“ iz 1998. godine. Udruženje i dalje nastavlja okupljanje omladine i građana radi edukativnih seminara u pogledu očuvanja bosanskog identiteta, kulture, tradicije, odnosno običaja. Zalaže se za otklanjanje negativnih posljedica ratnih djelovanja (1992-1995.) u psihosocijalnoj sferi pojedinaca, porodica, boraca, invalida, kao i svih građana koji su dali doprinos u odbrani u toku rata.

Kontakt Info

Telefon : +387 61 200 098
 
Email : novimozaik@gmail.com
 

Adresa : Trg nezavisnosti 7, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Facebook