Sport

ŽRIJEB KVALIFIKACIONIH GRUPA ZA EURO 2020: BiH će odmjeriti snage sa Italijom, Finskom i Grčkom!

Tačno u podne u Dablinu obaviti počeo je žrijeb grupa kvalifikacija 16. evropskog prvenstva u fudbalu, koje će se održati u junu i julu 2020. godine.

UEFA

Prva izvučena reprezentacija je Engleska i ona ide u grupu A. Portugal, aktuelni prvak, ide u grupu BHolandija će zauzeti mjesto u grupi C dok će Švicarska igrati u grupi D.

Prema trenutnim informacijama Hrvatska će zauzeti mjesto u grupi EŠpanija će ići u grupu FPoljska će zauzeti mjesto u grupi Gu grupu H idu aktuelni svjetski prvaci Francuzi. Grupu I nosit će Belgijašto znači da je posljednji nosilac Italija u grupi J.

Iz drugog šešira su izvučene sljedeće reprezentacije po grupama:

Češka ide u grupu A sa Engleskom, u grupu B sa Portugalom ide Ukrajina. Njemačka će imati priliku za revanš Holanđanima, jer su izvučeni u grupu C. Danska ide u grupu D zajedno sa Švicarcima, Vels ide u grupu E sa Hrvatskom. Švedska će ići u grupu F sa Dancima, Austrija će ići u grupu G sa Poljskom. Island ide u grupu sa Francuskom, a BiH će ići u grupu u sa Italijom.

Iz trećeg šešira su izvučene sljedeće kombinacije:

Bugarska ide u grupu A sa EngleskomSrbija ide u grupu B sa Portugalom i Ukrajinom, a u grupu D ide Irska. U grupu C  ide ipak Sjeverna IrskaSlovačka ide u grupu E sa Hrvatskom i VelsomŠvedskoj će se pridružiti Norveška. Izrael ide u grupu G, Turska ide u grupu H, dok će u grupi I igrati Škotskaa sa nama igra Finska.

Četvrti šešir je donio ovaj raspored:

Crna Gora ide sa Engleskom u grupu Au grupu B ide Litvanija sa Srbijom. Estonija ide u grupu C sa Njemačkom i HolandijomGruzija ide u grupu D sa Švicarskom, Mađarska ide u grupu E sa Hrvatima, dok u grupu F ide RumunijaSlovenija ide u grupu G sa Poljskom i Austrijom, Albanija ide u grupu sa H sa Francuskom, a u grupu I ide Kipar, dok će s nama igrati ponovo Grčka

Kvalifikacije za Euro 2020. igrat će se od marta do novembra 2019. godine. Kroz njih će svoje mjesto na Evropskom prvenstvu 2020. izboriti 20 reprezentacija, a preostala četiri učesnika bit će poznata nakon plaj-ofa Lige nacija, koji će se odigrati u martu 2020. godine.

Ako se pobjednik neke od grupa Lige nacija ranije plasira na Euro 2020 – kroz kvalifikacije, njegovo mjesto pripast će sljedećoj najbolje rangiranoj reprezentaciji u grupi novog takmičenja UEFA-e.

Izvor: Global CIR/Agencije

O Nama

„Novi Mozaik“ je nastavak rada udruženja „Mozaik“ iz 1998. godine. Udruženje i dalje nastavlja okupljanje omladine i građana radi edukativnih seminara u pogledu očuvanja bosanskog identiteta, kulture, tradicije, odnosno običaja. Zalaže se za otklanjanje negativnih posljedica ratnih djelovanja (1992-1995.) u psihosocijalnoj sferi pojedinaca, porodica, boraca, invalida, kao i svih građana koji su dali doprinos u odbrani u toku rata.

Kontakt Info

Telefon : +387 61 200 098
 
Email : novimozaik@gmail.com
 

Adresa : Trg nezavisnosti 7, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Facebook