Sport

Legendarni Alex Ferguson se vraća u Manchester United

Proslavljeni menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson se vraća u tim s Old Trafforda budući da je spreman prihvatiti se posla kako bi pomogao Crvenim vragovima u procesu stabilizacije, javljaju engleski mediji.

Legendarni Alex Ferguson se vraća u Manchester United

Alex Ferguson (Foto: EPA-EFE)

Ferguson bi navodno trebao biti savjetnik privremenog menadžer Ole Gunnara Solskjaera kojeg je svojevremeno i trenirao u Unitedu.

Popularni Fergie je, prema tvrdnjama otočkih medija, i bio glavni zagovornik toga da Solskjaer zamijeni Josea Mourinha.

Upravo je prva najvažnija stvar za ovog Norvežanina bila da Fergusona uključi u dešavanja, nešto što Portugalac nije praktikovao.

Podsjetimo, Ferguson je ove godine imao velikih problema sa zdravljem, jedno vrijeme je boravio u bolnici, a onda se opet vratio na tribine.

Inače, United je navodno već poslao ponudu o saradnji Zinedineu Zidaneu, a Francuz bi klub preuzeo naljeto ukoliko prihvati ponudu.

Izvor: klix.ba

O Nama

„Novi Mozaik“ je nastavak rada udruženja „Mozaik“ iz 1998. godine. Udruženje i dalje nastavlja okupljanje omladine i građana radi edukativnih seminara u pogledu očuvanja bosanskog identiteta, kulture, tradicije, odnosno običaja. Zalaže se za otklanjanje negativnih posljedica ratnih djelovanja (1992-1995.) u psihosocijalnoj sferi pojedinaca, porodica, boraca, invalida, kao i svih građana koji su dali doprinos u odbrani u toku rata.

Kontakt Info

Telefon : +387 61 200 098
 
Email : novimozaik@gmail.com
 

Adresa : Trg nezavisnosti 7, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Facebook