Sport

Juve gazi ka tituli: Allegri priznao grešku zbog Pjanića, oglasio se i Zmaj

Od euforije zbog gola do osjećaja krivice jer sam ostavio svoje saigrače na cjedilu, poručio je naš reprezentativac.

 

Pjanić je igru napustio početkom drugog poluvremena

Fudbaleri Juventusa sinoć su riješili prvenstvo Italije. Pobjedom na gostovanju kod Napolija, Stara dama je otišla na velikih 16 bodova prednosti ispred pratioca i samo čudo bi se moralo dogoditi da do kraja prvenstva propusti priliku da odbrani naslov.

Vodeći gol za aktuelnog prvaka Italije postigao je naš Miralem Pjanić, koji je sjajno pogodio iz slobodnjaka.

Mali princ je bio junak sve do početka drugog poluvremena, kada je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Nakon utakmice izvinio se saigračima što ih je ostavio na cjedilu, te je poručio da nije smio sebi da dozvoli da na takav način dobije crveni karton.

- Od euforije zbog gola do osjećaja krivice jer sam ostavio svoje saigrače na cjedilu, pa onda opet do slavlja veoma važne pobjede. Izvinjavam se zbog crvenog kartona i u svaku slučaju odluka sudije se mora poštovati - rekao je Pjanić.

Max Allegri, trener Juventusa, priznao je kako je pogriješio što Pjanića nije ranije zamijenio.

- Malo sam zaspao. Trebao sam Pjanića izvesti iz igre kada je dobio prvi žuti karton. Bio je izložen riziku, ali nisam očekivao da će igrati rukom - istakao je Allegri.

Izvor:  Faktor

O Nama

„Novi Mozaik“ je nastavak rada udruženja „Mozaik“ iz 1998. godine. Udruženje i dalje nastavlja okupljanje omladine i građana radi edukativnih seminara u pogledu očuvanja bosanskog identiteta, kulture, tradicije, odnosno običaja. Zalaže se za otklanjanje negativnih posljedica ratnih djelovanja (1992-1995.) u psihosocijalnoj sferi pojedinaca, porodica, boraca, invalida, kao i svih građana koji su dali doprinos u odbrani u toku rata.

Kontakt Info

Telefon : +387 61 200 098
 
Email : novimozaik@gmail.com
 

Adresa : Trg nezavisnosti 7, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Facebook