Sport

ZAPAO ZA OKO ZINEDINU ZIDANEU! Juventus od Reala traži 100 miliona eura za Pjanića?

Inozemni mediji plasirali su nedavno informaciju da Zinedine Zidane vidi Miralema Pjanića kao idealnog centralnog veznog igrača u projektu stvaranja novih “Galaktikosa”, tima koji će vratiti povjerenje navijača Reala, koje je poljuljano nakon silnih posrtanja u ovoj sezoni. 

 

Bosanskohercegovački veznjak raskošnog talenta, čiji su pasovi i udarci na visokoj cijeni u svijetu fudbala, privukao je pažnju legendarnog Francuza još u njegovom prvom mandatu na klupi “Kraljeva”.

Tada do transfera nije došlo, ali je nedavni povratak Zidana na mjesto trenera španskog velikana i zvaničnog prvaka Evrope ponovo pokrenuo operaciju “Pjanić”.

Prvo su španski mediji otkrili da je 29-godišnji reprezentativac BiH na listi želja Zidana kao pojačanje za narednu sezonu, a sada stiže i vijest da je Real već ponudio 86 miliona eura, što je Juventus odbio.

Očekuje se nova runda pregovora, a prema našim saznanjima, prvak Italije neće se zadovoljiti sumom manjom od 100 miliona eura!

– Pjanićev menadžer Falji Ramadani traži od kluba novi ugovor i veća primanja za našeg reprezentativca ili da ga “Stara dama” proda. Suma na koju bi Juventus pristao je oko 100 miliona eura, što bi sigurno bio veliki plus u kasi – tvrdi izvor blizak našem igraču, piše Avaz.

Torinski klub planira, navodno, da ponudi novi ugovor Pjaniću i poveća mu primanja, ali samim tim i podigne cijenu obeštećenja koju bi Real platio.

Ko zna, možda će “Kraljevski klub” za angažman Pjanića morati da sruši klupski rekord u plaćenoj odšteti, koji je oboren kupovinom Garerta Bale.

Transfer Velšanina u septembru 2013. godine koštao je Real 100,8 miliona eura.

Izvor: Global CIR/Agencije

O Nama

„Novi Mozaik“ je nastavak rada udruženja „Mozaik“ iz 1998. godine. Udruženje i dalje nastavlja okupljanje omladine i građana radi edukativnih seminara u pogledu očuvanja bosanskog identiteta, kulture, tradicije, odnosno običaja. Zalaže se za otklanjanje negativnih posljedica ratnih djelovanja (1992-1995.) u psihosocijalnoj sferi pojedinaca, porodica, boraca, invalida, kao i svih građana koji su dali doprinos u odbrani u toku rata.

Kontakt Info

Telefon : +387 61 200 098
 
Email : novimozaik@gmail.com
 

Adresa : Trg nezavisnosti 7, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Facebook