Sport

Višća prva želja bivšeg trenera, koliko je velikan spreman platiti?

Želja Zmaja za odlaskom možda je iznenadila mnoge jer Višća već neko vrijeme uživa status istinske legende kluba

 

Višća je u Bašakšehir stigao 2011. godine

FOTO: IBFK.COM.TR

Turski stručnjak Abdullah Avci ovoga ljeta, poslije pet godina, razišao se sa istanbulskim Bašakšehirom, da bi ubrzo bio predstavljen kao novi trener gradskog rivala Bešiktaša.

Avci je bio jasan u zahtjevima koje je uputio klupskog rukovodstvu, pa tako turski mediji prenose kako je 55-godišnji stručnjak "naručio" dovođenje bh. reprezentativca Edina Višće i moldavskog stopera Alexandrua Epureanua. Novi trener Bešiktaša itekako je upoznat s kvalitetama dvojice igrača s obzirom na to da ih je trenirao u prethodnih pet godina, koliko je proveo na klupi istanbulskih Sova.

Problem u pregovorima mogla bi biti činjenica da obojica igrača s Bašakšehirom imaju još dvije godine važećeg ugovora. No, ako je vjerovati informacijama iz turskih medija, Edin Višća je spreman za novi izazov u karijeri nakon što je u proteklih osam godina postao najbolji strijelac i asistent Bašakšehira svih vremena.

Želja Zmaja za odlaskom možda je i iznenadila mnoge jer već neko vrijeme uživa u statusu prave klupske legende pored brojnih poznatih turskih reprezentativaca, ali i imena kakva su Adebayor, Robinho i Glichy.

Višća je navodno spreman za promjenu sredine, samo je pitanje koliko je Bešiktaš spreman platiti za najboljeg igrača Super lige u prošloj sezoni, čiju vrijednost Transfermarkt trenutno procjenjuje na 12 miliona eura.

Izvor:  Faktor

O Nama

„Novi Mozaik“ je nastavak rada udruženja „Mozaik“ iz 1998. godine. Udruženje i dalje nastavlja okupljanje omladine i građana radi edukativnih seminara u pogledu očuvanja bosanskog identiteta, kulture, tradicije, odnosno običaja. Zalaže se za otklanjanje negativnih posljedica ratnih djelovanja (1992-1995.) u psihosocijalnoj sferi pojedinaca, porodica, boraca, invalida, kao i svih građana koji su dali doprinos u odbrani u toku rata.

Kontakt Info

Telefon : +387 61 200 098
 
Email : novimozaik@gmail.com
 

Adresa : Trg nezavisnosti 7, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Facebook