Svijet - vijesti

TENZIJE RASTU: Nakon napada na tankere u Omanskom zaljevu, američka vojska objavila snimak

Američka vojska objavila je jučer video na kojem se, tvrdi vojska, vidi kako iranski brod uklanja neeksplodiranu minu s japanskog tankera, jednog od dva tankera koja su jučer napadnuta u Omanskom zaljevu, javlja CNN.

Slikovni rezultat za tankeri napadnuti u hormuškom

 

Američki državni sekretar Majk Pompeo (Mike) okrivio je Iran za napad na dva tankera, rekavši da se ta procjena temelji na obavještajnim podacima. Kasnije tokom dana, objavljen je snimak tvrdeći da se na njemu prikazuje kako iranski mornari uklanjaju eksplozivno sredstvo s trupa tankera.

Iran je, s druge strane, u četvrtak “kategorički odbacio neutemeljene tvrdnje” Vašingtona prema kojima je odgovoran za napade na dva tankera u Omanskom zaljevu.

Iranska misija pri UN-u je u izjavi optužila SAD i njegove regionalne saveznike za “ratno huškanje”.

Video: https://youtu.be/7Gz08OQUnms

Izvor: Global CIR/Agencije

O Nama

„Novi Mozaik“ je nastavak rada udruženja „Mozaik“ iz 1998. godine. Udruženje i dalje nastavlja okupljanje omladine i građana radi edukativnih seminara u pogledu očuvanja bosanskog identiteta, kulture, tradicije, odnosno običaja. Zalaže se za otklanjanje negativnih posljedica ratnih djelovanja (1992-1995.) u psihosocijalnoj sferi pojedinaca, porodica, boraca, invalida, kao i svih građana koji su dali doprinos u odbrani u toku rata.

Kontakt Info

Telefon : +387 61 200 098
 
Email : novimozaik@gmail.com
 

Adresa : Trg nezavisnosti 7, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Facebook